CIFRE CHEIE: 6 ANI DE TIMFLOW
May, 10, 2023Prima companie care a implementat Timflow a fost HS Timber, pentru fabricile sale de cherestea din România. Din aprilie 2017, toate camioanele care livrează buștean achiziționat din România sunt monitorizate cu ajutorul Timflow. Sistemul Timflow a fost introdus la transportatorii și furnizorii companiei. În februarie 2021, SUMAL 2.0 a introdus cu titlul de obligație pentru toți transportatorii de material lemnos din România elemente din sistemul Timflow, mai precis ruta parcursă, punctul de încărcare și imaginile încărcăturii.
Timflow este dezvoltat pe o infrastructură sigură
Arhitectura sistemului de monitorizare Timflow este complexă, sigură și robustă și asigură cu acuratețe trasabilitatea și transparența în lanțul de aprovizionare cu lemn. Toate datele sunt transmise către un server cloud independent asupra căruia nu se poate interveni. Componentele sistemului Timflow sunt:
- Dispozitiv GPS dedicat, încorporat în capul tractor al camionului, care indică locația reală și asupra căruia nu se poate interveni;
- Aplicație pentru dispozitive mobile;
- Portal intern pentru controlul recepției;
- Portal extern pentru interacțiunea cu părțile interesate: www.timflow.com
Timflow asigură trasabilitate precisă și monitorizare în timp real
- Se creează un set unic de date pentru fiecare transport, inclusiv traseul parcurs, fotografiile locului de încărcare și datele documentului. Sunt făcute fotografii ale încărcăturii camionului cu bușteni înainte de a părăsi locul de încărcare. Aceste fotografii sunt verificate la destinație.
- La fiecare 30 de secunde sunt transmise date despre locația camionului. Chiar și timpii inactivi sunt monitorizați și, cel mai important, orice abatere de la ruta normală de transport poate fi verificată.
- Dacă transportul a plecat dintr-o zonă fără semnal, Timflow înregistrează cu precizie întregul traseu atunci când intră în zona de semnal, în timp ce alte sisteme de urmărire bazate pe GPS pe telefoane mobile marchează adesea o linie dreaptă în acest caz.
Timflow îndeplinește cerințe de sustenabilitate
- Hărțile Timflow integrează limitele Parcurilor Naționale din România, inclusiv zonele tampon ale acestora, limitele pădurilor virgine incluse în Catalogul Pădurilor Virgine din România, limitele zonelor Patrimoniului Mondial UNESCO și perimetrele Pin Matra.
- Cu această facilitate, sistemul Timflow permite identificarea transporturilor de lemn în vecinătatea acestor zone. În astfel de cazuri se efectuează verificări mai stricte, atât pe documente, cât și în teren, pentru a se asigura că nu se achiziționează material lemnos din aceste zone.
Transparență în lanțul de aprovizionare: ce pot verifica utilizatorii cu Timflow
Sistemul este disponibil după un simplu proces de înregistrare online pentru orice terță parte la www.timflow.com - și oferă informații la nivel de transport (fiecare camion) pentru ultimele 12 luni, inclusiv:
- Locația de origine și coordonatele GPS;
- Actul de Punere în Valoare, dacă livrarea este inițiată de pe platforma primară;
- Fotografii de înaltă rezoluție ale încărcăturii;
- Traseul generat de dispozitivul GPS montat pe toate camioanele care livrează lemn rotund către HS Timber.
- Documente de transport, care pot fi solicitate direct de pe platformă.
Înapoi